Nuotrauka: veislynas "Fantastiškos lianos"

Nuotrauka: veislynas "Fantastiškos lianos"

Svetainėje www.reksas.lt nuo šiol pristatinėsime Lietuvos veislynus, jų gyvenimo kasdienybę, iš arčiau susipažinsime su veisėjais ir jų auginamais šuniukais. O pradžioje kviečiame susipažinti su Niūfaundlendų ir ilgaplaukių kolių veislynu “Fantastiškos Lianos”, veisiančiu tik grynaveislius ir nepaprastai gražius šuniukus! 

Tai didysis Kaune esantis veislyno savininkės Lijanos Ivanickienės hobis, kuriam negailima savo darbo ir asmeninių lėšų. Veislyne nerasite galybės šunų, tačiau kiekvienas iš gyvenančių prižiūrimas ir auginamas su meile. Visi šunys valgo aukščiausios kokybės maistą, nuolatos profilaktiškai gauna vitaminų bei mineralų. Jie nelaikomi voljeruose, o gyvena laisvai 13 arų sklype lauke ir namuose. Visi išveisti šuniukai, kol iškeliauja pas savo naujuosius šeimininkus, auginami nuosavame name. Būsimus šeimininkus veisėjai renkasi atsakingai ir su jais palaiko ryšį, kad veislyne išveisti šuniukai turėtų šiltus, jaukius namus ir mylinčius bei rūpestingus šeimininkus.

Nuotrauka: veislynas "Fantastiškos lianos"

Nuotrauka: veislynas "Fantastiškos lianos"

„Fantastiškų lianų“ veisėja pasidalino savo patirtimi: „kartą gavau klausimą – kodėl neįsigyju kitos veislės šuniuko, kurio veisimas būtų pelningas? Atsakymas buvo paprastas: namuose laikome tik tuos šuniukus, kuriuos dieviname, mylime ir kurie mums labai gražus. Pvz., koliukę Donną užsisakėme iš žymaus veislyno Vengrijoje tik tam, kad gautumėme norimos spalvos koliukę iš vieno garsiausių veislynų Europoje. Šios mažylės gimstant laukėme 7 mėn. Šuniuką pasiimti keliavome į Vengriją, kur mus netikėtai apvogė, pavogė ne tik visus dokumentus, bet ir pinigus už koliukę. Vengrai mumis patikėjo ir leido nesumokėjus ją parsivežti į Lietuvą. Žinoma, vėliau sutaupę atidavėme šiuos pinigus šiam veislynui. Štai dabar ir džiaugiamės jos draugija, didele meile mano vaikams, ji mus džiugina nepaprasta karjera šunų parodų ringuose. Kokio šuniuko laukiame dabar dar nesakysiu, paliksiu intrigą, apie kurią gal kada vėl Jums papasakosiu“. Iš tiesų, kai bet koks darbas daromas su meile, geras rezultatas – neišvengiamas.

Nuotrauka: veislynas "Fantastiškos lianos"

Nuotrauka: veislynas "Fantastiškos lianos"

Veisėja pamini, jog šunys šiame veislyne laikomi ir mylimi ne dėl finansinės naudos, o dėl kasdien patiriamo džiaugsmo. Tiesa, laikomi tik tokie šuniukai, kurie būtų neagresyvūs šeimoje dar esantiems trims vaikams ir džiugintų ne tik Lijaną su vyru, bet ir jų vaikus. Tad visi „Fantastiškų lianų“ išveisti šunys yra vaikų draugai ! Lijana pritaria: „iš tikrųjų mūsų šunys pasąmoningai yra tarsi auklės, turiu galybę nuotraukų, kai šuo guli šalia išvežto į lauką vežimo, kuriame miega mano vaikutis. Jei vežimas lauke būna tuščias, gulinčio šuns niekad nepamatysit“.

Veislynas “Fantastiškos Lianos” vienintelis Lietuvoje šiuo metu, gali Jums pasiūlyti labai žymaus ir labai garsaus niūfaundlendo čempiono vadą Lietuvoje. Vadai pratęsti pasirinktas labai žymus patinėlis – Inter ir Multi čempionas BLACK PRETENDER KAZKO SLUPSKI, o vada netrukus gims Lietuvoje. Šuniukų kaina nebus didesne nei kitur, tačiau pagrindinis reikalavimas bus, kad mažyliai eitų į šunų parodas ir garsintų veislyno vardą bei šią nuostabią veislę ir vadą.

Veisėja Lijana
Daugiau informacijos: www.collies.lt , www.newfoundland.lt